20 września 2014

Pasta z wędzonej makreli

... czyli potęga prostoty.
Smak znany każdemu, lubiany mniej lub bardziej - dla mnie zawsze bardziej.
Ryba, kilka dodatkowych składników, świeże, jeszcze ciepłe pieczywo...
Nie będę kończyć ;-)




Pasta z wędzonej makreli

Składniki:
  • spora wędzona makrela (ok. 400g) lub dwie mniejsze
  • dwa jajka
  • ogórek kiszony
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo. Makrelę dokładnie obieramy usuwając wszystkie ości, łączymy z majonezem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego ogórka i jajka, mieszamy. Doprawiamy pieprzem (ew. solą) do smaku.


Bon appetit!

1 komentarz:

  1. Taką pastę w moim domu robi się od lat :) U mnie dodatkowo jeszcze cebulka pokrojona w kostkę, mmmm.... :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...